Budvar kroužek

Kroužkový ležák 12° je pivo, které nemůžete ochutnat v každé restauraci. Pivovar pečlivě vybírá podniky, které mohou svým hostům nabídnout tento jedinečný nápoj. Ležák charakterizuje svěží a čerstvá chuť. Je skvělým pivem pro horké letní dny, oceníte jej však i v chladnějším počasí. Po prvním ochutnání si vás získá a jsme si jisti, že se budete vracet na jedno, dvě častěji.

Základem ležáku je český slad a žatecký poloraný chmel – červeňák. Těsně před stočením se do piva přidávají živé kvasnice. A právě ty vytváří v pivu tzv. kroužky od kterých se odvozuje název novinky. Kultura pivovarských kvasinek dokvašuje pivo i během skladování. Pivo je třeba hýčkat a dopřát mu čas, pro dozrávání v sudech KEG musí pivo stát v neměnné poloze po dobu nejméně jednoho týdne, a navíc se musí dodržet teplota skladování 6 - 8 °C.

Jedině díky nové receptuře i zacházení si pivo získává novou chuť i barvu. Zmínit můžeme, že kroužkový Budvar má větší obsah aminokyselin, je bohatým zásobníkem vitaminu B. vyšší podíl bílkovin dodávají pivu plnější chuť.

Kvasinky si efektně pohrávají i s barvou nápoje, kroužkový Budvar nemá běžnou jiskru, je čiré a odleskuje. Hustá bohatá pěna se udrží na hladině mnohem déle. Hlavní je však říz piva, který oceníte v intenzivní chuti. Čerstvá a osvěžující chuť je nezaměnitelná s žádným jiným současně nabízeným pivem u nás.

Aktuálně

cooked by anycoders & vhs.

Pro vylepšování a zajištění správné funkce našich stránek využíváme soubory cookies. Více o ukládaných informacích a jejich zpracování se dočtete zde a zde.